dinsdag 9 juni 2009

Nog even lekker frete dan...filesofe skutteltsje.

Ik mutter overegens wel met oppasse dat nou niet alles innet Leewaddes skreven wurdt...hoewel Henk van der Veer mie der teoreties wel foor túte ken denk ik. Ik wil oek Frysk en Nederlaans skrieve. Der mutte gedichtens in, reseptens...fisie oppet één en tweu anner...jimme begriepe ut wel...De aventurens fanne kleine prîns Fourree enne Tractatus Logico-Philosophicus mongen met correspondênsie en senario's...ja ut is wat nou. Totte kiekes...hew un lekkere appeltaart bakken...meer un Tarte Tatin...omkeerde appels metten lekker beslag derover fan bloem...room...whiskey...eiers...súker en fenielje...gaater fast wel in asens...feddes ovenskuttel fan puree en gehak met broccoli met kees derover. Koalhydratus foreverus.

2 opmerkingen:

  1. Recept-gedicht van onze schilder, schrijver, dichter, denker en meesterkok A.H.B.F. aan het 't hof van Bourgondië, omstreeks 1640.

    Hoe men het best amandeltaartjes kan bereiden.

    Klop tot schuim het wit van 't ei,
    Doe daarbij
    Dooier-rood en spoedig glij'
    Wat citroensap op dees brei;
    Hierop doet
    Men amandelmelkje zoet.

    Zorg dat laagjes deeg dan vrij
    Spoedig bij
    Alle vormpjes rondom zij;
    'n roze abrikozensprei
    Op dat al;
    Zorg dat drupt in zachte val.

    In die putjes alle brei;
    Zijd' aan zij'
    Bruinen z' in de oven blij!
    Spoedig van de vormpjes vrij
    Zijn gaartjes
    Alle amandeltaartjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...en A.H.B.F de musicus, natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen